[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.12.2″]

Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe AVG wet (Algemene Verordering Gegevensbescherming) van toepassing. Werk je met Google Analytics? Dan moet je vanaf nu specifiek toestemming aan je website bezoekers vragen om deze zogenaamde ‘Tracking cookies’ te plaatsen. Maar wie van je bezoekers gaat dat aanvinken? Dat ze ‘getrackt’ willen worden?

Gelukkig is er een oplossing. Je kunt in Google Analytics de gegevens van je bezoekers anonimiseren. Zodat je geen toestemming meer hoeft te vragen om bezoekersgedrag te meten. Als je dit doet ben je privacy vriendelijk voor je bezoeker, voldoe je aan de AVG wet en loop je dus niet de bezoekersstatistieken van je eigen site mis.

Via onderstaande 6 stappen regel je het anonimiseren van je Google Analytics in een handomdraai.

bron: IMU

[/et_pb_text][et_pb_button _builder_version=”3.12.2″ button_text=”Lees meer” button_url=”https://imu.nl/google-analytics/analytics-anonimiseren-voor-avg/” url_new_window=”on” custom_button=”on” button_text_size=”17″ button_text_color=”#000000″ button_bg_color=”#ffffff” button_border_radius=”19″ button_use_icon=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]